Istanbul- Comorile Orientului 5 Zile Autocar

 • #559
 • 3
 • 02 nov 2022
 • /
 • Turcia
 • Autocar
 • Mic dejun
135 EUR

Istanbul- Comorile Orientului 5 Zile Autocar

Reducere* pana la 15%-de la135Euro
Palatul Dolmabahce-Agia Sophia-Topkapi-Moscheea AlbastraBis. Cisterna-Marele Bazar-Insula Buyukada-Edirne

Date de plecare 2022 Reducere
15%

Reducere
10%

Reducere
5%
Loc in 
dubla
Supliment
single
Copil 
6-12 ani
Al 3-lea
adult
20.01, 13.04, 21.04, 13.05
10.06, 08.07, 12.08, 09.09
14.10, 02.11
135 EUR 143 EUR 151 EUR 159 EUR 59 EUR 155 EUR 159 EUR

 

 

 


Tarifele sunt in EUR/persoana 
REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1.FIRST MINUTE-10% valabil pana la 28.02.2022, cu achitarea unui avans de 10% la inscriere, inca 20% pana la 28.02 si diferenta de plata cu 30 de zile inainte de plecare.

2.CLIENT FIDEL-5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

3.REDUCERE5% pentruULTIMA BANCHETAdin autocar (in limita locurilor disponibile)

4.REDUCERE DE GRUP: la6pers=3%, la 8pers=4%, la 1pers. platitoare, a 11-a GRATUIT

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

In situatiain care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.


Incluse:

 • Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru curse internationale, in zilele 1 si 5
 • Maxim 2 bagaje/pers
 • 3 cazari cu mic dejun in hotel 3*(standard locale)
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
 • Deplasare pietonala pentru vizite la: Edirne, Agia Sophia, Topkapi, Moscheea Albastra, Marele Bazar

Neincluse:

 • Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
 • Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
 • Locuri preferentiale autocar(primele 3 banchete)
 • Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
 • Sistem audio ghid profesional (1,5€/pers/zi)
 • Bacsisuri/tips (recomandate)
 • Ghizi locali 5/persoana

Ziua 1.BUCURESTI-EDIRNE-ISTANBUL(cca. 645 km)
Plecare din Bucuresti la ora 22.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I-acces dinspre Metrou Eroilor) spre Veliko Tarnovo-Edirne-Istanbul.

Ziua 2.
ISTANBULMarele BazarMoscheea SuleymanieBazarul Egiptean-Croaziera pe Bosfor
Dimineata ajungem in Istanbul pentru cazare.Timp liber pentru odihna sau vizite individuale si cumparaturi in Marele Bazar. Va
recomandam o vizita la Sűleymanie Camii sau moscheea lui Soliman Magnificulcea mai inalta și cea mai frumoasă moschee din oraș, aflata in apropierea Marelui Bazar, de unde putem continua cu Bazarul de Mirodenii, fara de care o vizita la Istanbul este incompleta. Dupa-amiaza optional(15 € /pers.)o croaziera de aproximativ 2 ore pe Bosfor, urmata de o participare la o prezentare de moda cu produse din piele. Seara,cazare la Istanbul.

Ziua3.
ISTANBULPanorama 1453Centrul Comercial ForumTur by night
Esti in orasul construit pe 2 continente. Simte zarva din zori, serveste micul dejun la hotel si pregateste-te pentru vizita pietonala cu Panorama 1453un muzeu de istorie, ce prezinta cucerirea capitalei Imperiului Bizantin de catre sultanul otoman Mehmed al II-lea Cuceritorul, la 29 mai 1453. 
Pe un perete circular, sunt pictate cu maiestrie scene din batalie, foarte realistice, iar fondul sonor  contribuie de asemenea la crearea senzatiei de veridicitate. Continuam cu Centrul Comercial Forum, cel mai mare Mall din Turcia, unde putem sa ne bucuram de cumparaturi sau putem vizita celmai mare acvariu din Turcia-Turkuazoo, care se întinde pe 55.000 mp si are un volum de apa de 7000 de metri cubi. Timp liber cca. 2 ore. Pentru cei care doresc sa afle mai mult despre Istanbul le propunem optional (20€ )un tur cu autocarul pe traseul caruia vom ajunge in Piata Taksimcentrul administrativ al orasului, unde ne delectam cu o plimbare pietonala pe cea mai colorata si cunoscuta
artera comerciala a megalopolisului aflat pe doua continente-Istiklal. Cand se insereaza traversam pe malul asiatic, trecem pe langa casa Presedintelui Erdogan pentru a ajunge la cea mai impresionanta ctitorie a acestuia, o moschee grandioasa construita in stilul clasicismului otoman. De la inaltimea dealului Camlica, aflat la 267 de metri deasupra stramtorii Bosfor, daca vremea ne permite, vom imortaliza privelistea incredibila oferita de Istanbul si de cele trei poduri luminate feeric. Cazare la Istanbul.

Ziua 4.
CONSTANTINOPOL-Patriarhia Ecumenica-Biserica Vlaherne-Man. Izvorul Tamaduirii
Mic dejun. Timp liber sau optional (25€) va propunem participarea la un tur ecumenic. Pornim din zona fostului cartier Fanar, unde urmeaza sa ne inchinam la Patriarhia Ecumenica Ortodoxa. Considerata drept cea mai mare autoritate canonica a lumii ortodoxe, Patriarhia este locul unde sunt adapostite moastele Sfantului Ioan Gura de Aur, a Sfintei Solomoni, a Sfintei Eufimia si a Sfintei Teofana. Ne vom ruga si la Coloana Flagelarii, bucata din coloana de care a fost Mantuitorul Iisus Hristos. Continuam spre Biserica Vlaherne, ce poarta hramul Acoperamantul Maicii Domnului. Aici, conform traditiei s-a aratat Fecioara Maria in fata multimii stranse, atunci cand orasul era asediat, aceasta lasand asupra oamenilor Acoperamantul. Urmatoarea vizita este in afara zidurilor fostei cetati, la Biserica Izvorul Tamaduirii. Potrivit legendei, biserica a fost construita de imparatul Leon I Tracul (457-474), datorita unei minuni de care s-impartasit acesta pe cand era inca soldat. Se spune ca inainte de a intra in cetate, Leon Marcelus aintalnit un om orb care l-a rugat sa-dea apa de baut si sa-l indrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit sa caute in apropiere, unde se afla un izvor, si sa ude ochii orbului cu apa curata. Facand astfel, nevazatorul a deschis ochii. Apoi, acelasi glas i-ar fi zis lui Leon ca va mosteni tronul imparatesc. Indata dupa ce a fost uns imparat, Leon a construit o biserica mareata, inchinata Maicii Domnului, pe locul acelui izvor cu apa tamaduitoare. 
Cazare la acelasi hotel in IstanbulOptional (40 €), seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala.
Ziua5.
ISTANBUL-EDIRNE-BUCURESTI(cca. 645 km)
Mic dejun. Pornind spre Bucuresti vom trece prin Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye-cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea defosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suvenire. Sosire in Bucuresti, la 
Academia Militara,in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.


penultimate-data

Echipa noastra este la dispozitia ta pentru rezervari si detalii legate de acestea.

Brasov, str. Republicii nr. 38
Luni - Vineri: 09:30 - 17:30
: (+40) 721.431.601
:

Facebook