Tarile Baltice 2022- Ruta Chihlimbarului

Acesta oferta nu mai face parte din oferta noastra!
 • #553
 • 7
 • 19 aug 2022
 • /
 • Lituania
 • Avion
 • Mic dejun
889 EUR

Tarile Baltice 2022- Ruta Chihlimbarului

Helsinki – Croaziera in golful Finic – Tallinn – Parnu – Riga – Rundale – Siauliai – Kaunas – Vilnius
Transport Avion | 8 zile | de la 889 Euro
Plecari: 12 iulie, 02 august, 19 august

Ziua 1 | BUCURESTI – HELSINKI
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 04:10 pentru formalitatile de check-in si imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1655 cu destinatia Helsinki, via Munchen. Decolare la ora 06:10 si aterizare in Munchen la ora 07:20. Decolare cu zborul LH2460 la ora 08:40 si aterizare in Helsinki la ora 12:05. Incepem incursiunea noastra baltica cu Helsinki, capitala Finlandei si una din cele mai nordice din lume, un punct de intalnire al Europei de Est si de Vest, lucru care se reflecta in imaginea sa cosmopolita si in populația multilingva. Helsinki este sinonim cu functionalitatea si calitatea vietii de zi cu zi, fiind un oras al contrastelor: calm dar si animat, urban dar si deschis vanturilor marii, cu arhitectura clasica dar si contemporana. Pornim intr-un tur de oras cu ghid local din care nu vor lipsi: Piata Senatului - cu cladirile neoclasice si Catedrala Luterana, Catedrala Ortodoxa Uspenski, Gara Centrala, “Eduskuntatalo” – Parlamentul Finlandei, Palatul Finlandia, Opera Nationala, Stadionul Olimpic - gazda a JO de vara din 1952, Monumentul abstract dedicat compozitorului Sibelius sau “Temppeliaukio” - Biserica din Stancacu arhitectura sa unica(bilet de intrare: ~3 euro). Timp liber la dispozitie in Helsinki. Plimbarile prin oras, cele peste 400 de parcuri sau barurile in aer liber („terrassit” cum le numesc localnicii) sunt tot atatea optiuni pentru o lunga dupa-amiaza de vara nordica (veti avea lumina afara pana aproape de miezul noptii!). Cazare la hotel Scandic Meilahti 4* sau similar Helsinki.

 Ziua 2 | HELSINKI – TALLINN
Mic dejun. Astazi vom face o Croaziera pe Marea Baltica traversand Golful Finic de la Helsinki la Tallinn. Dupa plecarea din Helsinki vom admira de pe ferry-boat Fortareata maritima Suomenlinna sau “Sveaborg” (in suedeza) situata pe sase insule din cele 330 ale arhipelagului Helsinki si vom naviga spre Estonia - tara cu 1,33 mil. locuitori si 45.200 kmp, cunoscuta si ca E-stonia, cea mai digitalizata societate din lume. Vom debarca in Tallinn, capitala Estoniei si unul dintre orasele medievale cele mai bine conservate din nordul Europei; orasul ce a fost fondat in sec. al-XII-lea, a facut parte din Liga Hanseatica, s-a numit pana in 1918 “Reval” si a fost sub stapanirea Danemarcei, Suediei, Germaniei, Rusiei si ulterior URSS. Toate au lasat amprenta asupra arhitecturii orasului care este pitoreasca si super colorata, cu strazi desprinse parca din basmele copilariei. Pornim intr-un tur de oras pietonal cu ghid local in Vanalinn,orasul vechi din Tallinn: Dealul Toompea - sediul administratiei locale inca din vremuri imemoriale, Turnurile Pikk Herman si Kiek in de Kök, Catedrala Aleksander Nevsky – cu ale sale cupole in forma de bulb, cladirea Parlamentului Estoniei, Biserica Domului, Orasul de jos - cu stradutele pietruite si casele medievale ale negustorilor hanseatici, cladirea Marii Bresle, “Cele trei surori”, Biserica Sf. Olav, Raeapteek - cea mai veche farmacie din Europa (de la 1422), Primaria si Piata Orasului Vechi. Cazare la hotel Park Inn by Meriton 4* sau similare Tallin.

Ziua 3 | TALLINN
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Tallinn sau, optional, va propunem un tur de jumatate de zi cu ghid local  in care vom vizita Palatul Kadriorg, astazi muzeu de arta cu cea mai mare  colectie de arta vest europeana si ruseasca din Estonia. Palatul este unul dintre cele mai rafinate exemple de arhitectura baroca atat in Estonia, cat si in nordul Europei fiind considerat intotdeauna bijuteria coroanei din Tallinn, un mic Versailles, pe malurile Golfului Finic, cum a dorit tarul rus Petru cel Mare, care l-a construit ca resedinta de vara si l-a numit Kadriorg (Valea Caterinei) in onoarea sotiei sale Caterina I. De aici turul continua cu Lauluväljak – locul de desfasurare al traditionalului Festival al Cantecului Eston (organizat din 1869, la fiecare 5 ani, la editia jubiliara de anul trecut au participat aprox. 35.000 de cantareti din toata Estonia, tara care si-a redobandit independenta din fosta URSS in 1991 prin “Revolutia cantata”!). Vom continua cu Pirita trecand pe langaportul olimpic de iahturi si ruinele manastirii Sf. Brigita. Apoi, traseul va parcurge centrul orasului si unul dintre cele mai vechi cartiere din Tallinn, Kalamaja, cunoscut pentru arhitectura in lemn, si se va incheia cu o vizita la Muzeul in aer liber Rocca al Mare, vizita care va va duce cu cateva secole inapoi, aratand modul in care estonienii au trait in fermele traditionale. Veti vedea un adevarat sat eston cu 12 gospodarii, biserica proprie, taverna, scoala, mai multe mori de vant si un leagan de sat. Cazare la hotel Park Inn by Meriton 4* sau similare Tallin.

Ziua 4 | TALLINN – PARNU – RIGA
Mic dejun. Dimineata continuam calatoria noastra baltica prin Estonia spre Parnu, fost oras hanseatic, si statiunea estivala cea mai cunoscuta a tarii ce isi datoreaza succesul de voga bailor de namol si a frumoasei sale plaje de nisip alb. Vom face un popas in pitorescul centru vechi al orasului cu strada pietonala Rüütli si desigur un stop pentru fotografii pe celebra plaja din Parnu. De aici ne indreptam spre Letonia – o tara cu 1,92 mil. locuitori si 64.589 kmp din care mai bine de jumatate acoperiti de paduri si 20% din teritoriu protejat in parcuri nationale. La amiaza sosim in Riga.Fondata in 1201 de episcopul german Albert, Riga este cea mai mare dintre cele trei capitale baltice si are un adevarat caleidoscop de stiluri arhitectonice. Tur de oras cu ghid local in care vom vizita Iela Alberta - strada aproape in intregime creata de genialul arhitect Mikhail Eisenstein in cartierul cu peste 800 de cladiri Art Nouveau si vomcontinua pietonal in Orasul Vechi (patrimoniu UNESCO)cu: Monumentul Libertatii - un adevarat simbol al independentei tarii, Domul - cea mai mare biserica medievala din tarile baltice, Castelul Riga - resedinta oficiala a Presedintelui, Biserica Sf. Petru cu turla sa de 123m, Catedrala catolica Sf. Iacob, Turnul Pulberariei, Poarta Suedeza, emblematicele “Casa cu Pisici” si “Cei trei frati”, cladirile breslelor, casele negustorilor hanseatici si multe altele. Cazare la hotel Islande 4* sau similar Riga.

 Ziua 5 | RIGA – RUNDALE - SIGULDA
Mic dejun. Dimineata vom face o excursie in sudul Letoniei la Rundale. Aici vom avea parte de o vizita ghidata a Castelului Rundale, fosta resedinta a ducilor de Curlandia in care vom admira eleganta interioarelor minutios restaurate si piesele de mobilier si operele de arta care recreeaza atmosfera originala. Castelul este considerat o bijuterie a arhitecturii baroce fiind realizat de arhitectul italian Bartolomeo Rastrelli cel care a proiectat si Palatul de Iarna de la Sankt Petersburg. Continuam cu vizita libera a gradinilor in stil frantuzesc pentru a aprecia mai bine eleganta exteriorului ce este asortata cu bogatia interiorului. In jurul pranzului retur la Riga si timp liber la dispozitie in Riga. O vizita recomandata este la Piata centrala din Riga, una din cele mai mari din Europa, patrimoniu UNESCO, celebra pentru pavilioanele care au fost hangare pentru uriasele zeppelinuri germane in primul razboi mondial. Optional, va propunem o excursie de ½ zi in pitorescul oras Sigulda poarta de acces in Parcul National Gauja unde vom vizita ruinele castelului medieval al cavalerilor Ordinului Livonian si Rezervatia Muzeala Turaida unspatiu bogat in arheologie, arhitectura, arta si istorie, ce include printre altele castelul medieval Turaida, o biserica de lemn, “ferma” Turaida  si numeroase expozitii. Cazare la hotel Islande 4* sau similar Riga.

 Ziua 6 | RIGA - SIAULIAI – KAUNAS – VILNIUS
Mic dejun. Plecam spre Lituania, cea mai mare dintre cele trei tari baltice (2,79 mil. locuitori si 65.300 kmp), prima republica care si-a dobandit independenta din fosta URSS si ultima tara europeana convertita la crestinism, care in sec. al-XIV-lea era cea mai intinsa tara din Europa. Prima oprire va fi langa orasul Siauliai la „Dealul Crucilor” – loc de pelerinaj, loc simbolic despre credinta crestina, despre credinta in viitor, loc ce a supraviețuit mai multor tentative de distrugere. Astazi sunt cam 200.000 de cruci de diferite marimi si fiecare crestin poate sa aduca propria cruce si sa o aseze unde doreste. De aici continuam spre Kaunas, al doilea oras ca marime din Lituania, capitala interbelica a tarii, un oras plin de viata, bogat in muzee si edificii religioase remarcabile si cunoscut international pentru echipa sa de baschet Zalgiris. Timp liber pentru pranz si vizita in cea mai pitoreasca parte din Kaunas, Orasul Vechi (“Senamiestis”) situat intre raurile Neris si Nemunas,centrat pe Piata Primariei cu case ale negustorilor din secolele al-XV-lea si al-XVI-lea si magnifica primarie - cu fatada in stil baroc - si gratiosul turn de 53m. Spre seara sosim in Vilnius, actuala capitala a tarii care va va seduce cu labirintul sau medieval de strazi pietruite, numeroasele sale biserici si casele sale in tonuri de roz, fistic sau cafea. Cazare la hotel Art City Inn 3* sau similar Vilnius.

 Ziua 7 | VILNIUS – TRAKAI
Mic dejun. Dimineata vom face un tur de oras in Vilnius cu ghid local. Vom vizita Orasul Vechi (patrimoniu UNESCO) cu unul din cele mai mari centre istorice medievale care se pastreaza in Europa: Poarta Zorilor – singura poarta ce se pastreaza din fortificatiile medievale si loc de pelerinaj pentru capela cu icoana sfanta a Fecioarei Maria, bisericile de diferite confesiuni de pe strada Aušros Vartų (sunt 50 de biserici in centrul istoric!), Piata Primariei Vechi, fostul cartier evreiesc - care ne aminteste ca Vilnius a fost numit “Ierusalimul Nordului” -cel mai mare centru european al culturii evreiesti, Universitatea (cea mai veche din Europa de Est) -un ansamblu arhitectonic compus din mai multe edificii si curti interioare, Piata Catedralei cu Palatul Renascentist al Marilor Duci si Catedrala Sf. Stanislavs si altele. Dupa-amiaza timp liber la dispozitie in Vilnius sau, optional, excursie la Trakai unde vom vizita splendidul castel de caramida rosie (astazi muzeu de istorie) situat pe o insula de pe lacul Galve. Trakai este foarte important pentru istoria si spiritualitatea Lituaniei si este asociat cu eroul medieval Gediminas in timpul caruia Marele Ducat al Lituaniei se intindea de la Marea Baltica pana la Marea Neagra. Dupa vizita ghidata inclusa veti avea timp liber pentru a va bucura de peisaj sau pentru a va plimba cu barca pe lac, dupa care ne vom intoarce la Vilnius. Cazare la hotel hotel Art City Inn 3* sau similar Vilnius.

 Ziua 8 | VILNIUS - BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber la dispozitie pana la transferul la aeroportul din Vilnius.

Grupurile 12.07 & 19.08: check-in si imbarcare pe zborul Lufthansa LH897 cu decolare la ora 18:30. Sosire in Frankfurt la ora 19:40. Grup 02.08: check-in si imbarcare pe zborul Lufthansa LH887 cu decolare la ora 14:05. Sosire in Frankfurt la ora 15:15.
Decolare din Frankfurt la ora 20:30 cu zborul LH1422 si sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 23:50. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Tarife:                                                   calculate pentru un grup de 40 platitori

 •  889 Euro adult loc in camera dubla
 •  859 Euro adult a-3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
 •  789 Euro copil 2-11,99 ani in camera dubla cu pat suplimentar
 • 1119 Euro adult loc in camera single    

Servicii incluse :

 • Zboruri la dus Bucuresti à Helsinki & Vilnius à Bucuresti, Compania Lufthansa, via Frankfurt
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor cu 1 saptamana inainte de plecare in functie de evolutia pretului petrolului)
 • Transport cu autocar local conform programului

(exceptand plecarea din 02.08 unde este autocar propriu Interra)

 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Cazare 7 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* si 3* astfel:

ü  1 noapte in Helsinki la Hotel Scandic Meilahti 4* sau similar

ü  2 nopti in Tallinn la Hotel Park Inn by Meriton 4* sau similare

ü  2 nopti in Riga la Hotel Islande 4* sau similare

ü  2 nopti in Vilnius la Hotel Art City Inn 3*superior sau similar.

 • Croaziera in Golful Finic Helsinki – Tallin
 • Excursie la Palatul Rundale cu bilete include : vizita interioara ghidata si vizita libera in gradini
 • Tururi de oras cu ghid local in : Helsinki, Tallinn, Riga, Vilnius
 • Vizitele si excursiile din program la: Parnu, Dealul Crucilor de la Siauliai, Kaunas
 • Insotitor de grup

 Conditii de calatorie in contextul Covid:

 • Certificatul Digital European de vaccinare sau recuperare

Servicii neincluse:

 • Suplimentul de demipensiune (recomandat, se achita din tara o data cu pachetul de servicii turistice)

ü    150 Euro/persoana/7 cine

 • asigurarea medicala, asigurarea storno cu protectie COVID

(recomandata, se emite in aceeasi zi cu contractul)

 • Intrarile la obiectivele turistice din program
 • Bacsisul pentru soferii si ghizii locali

 

EXCURSII OPTIONALE (tarife valabile pentru un grup de minim 25 platitori):

 • Rocca al Mare si Palatul lui Petru cel Mare, Kadriorg: 55 Euro/persoana

Include: transport cu autocar, ghid local, insotitor de grup, bilete de intrare la Rocca al Mare si Kadriorg

 • Excursie la Sigulda si Turaida: 30 Euro/persoana

Include: transport cu autocar, ghid local, insotitor de grup, bilete de intrare la castelul medieval Sigulda si la Turaida

 • Excursie la Castelul Trakai: 35 Euro/persoana

Include: transport cu autocar, ghid local, insotitor de grup, bilet de intrare la Castelul Trakai

 

 Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

      


penultimate-data

Echipa noastra este la dispozitia ta pentru rezervari si detalii legate de acestea.

Brasov, str. Republicii nr. 38
Luni - Vineri: 09:30 - 17:30
: (+40) 721.431.601
:

Facebook