Ziua 1
BUCURESTI BEIRUT Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM spre Beirut. Decolare din Bucuresti la ora 00:50. Aterizare la ora locala 03:05 in Beirut (noaptea de sambata spre duminica). Dupa efectuarea formalitatilor de obtinere a vizei, transfer si cazare la hotel Gems 4* sau similar in Beirut. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor.

Ziua 2
TUR DE ORAS BEIRUT Dupa micul dejun vom pleca de la hotel pentru un tur de oras al capitalei Libanului. In centrul orasului Beirut vom vedea lucrarile de reconstructie a zonei comerciale si rezidentiale; planurile arhitecturale urmeaza stilul traditional al orasului. Sute de cladiri au fost restaurate si renovate in forma lor originala, inclusiv souq-ul din Beirut, moscheile si bisericile. Vom face o oprire pe Corniche Road, pe malul Marii Mediterane unde vom face o scurta plimbare. Drumul urca brusc spre o margine stancoasa; acesta este promontoriul Beirutului unde se afla o diversitate de restaurante si cafenele cu vederi panoramice asupra golfului si a faimoaselor stanci Pigeons Rock. O alta atractie a zilei de azi este vizita la Muzeul National, a carui cladire construita in 1937 adaposteste artefacte de pe intreg teritoriul Libanului, din timpuri preistorice, pana in perioada otomana. Cele 1300 de artefacte sunt expuse in muzeu in ordine cronologica. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 3
BAALBECK KSARA ANJAR (205 km) Dupa micul dejun vom pleca din Beirut spre Valea Bekaa, un caleidoscop compus din sate, ferme de legume, crame vinicole si ruine antice. Vom vizita mai intai legendarul oras Baalbeck, cea mai importanta comoara din perioada romana. Templele romane sunt printre cele mai mari construite in perioada antica, dar si printre cele mai bine pastrate. La origini, aceasta a fost o asezare feniciana antica. In timpul mileniului I i.Hr aici a fost construit un templu dedicat zeului fenician Baal. Dupa cucerirea Feniciei de catre Alexandru cel Mare, Baalbeck si-a schimbat denumirea in Heliopolis (Orasul Soarelui), nume care a fost pastrat si in perioada stapanirii romane. In anul 15 i.Hr, Baalbeck a intrat sub stapanirea Imperiului Roman; datorita pozitiei strategice. Constructia templelor la o scara de-a dreptul extravaganta a fost un proiect ambitios al romanilor care s-a intins pe o perioada de 120 de ani, o adevarata declaratie politica de putere. Complexul de temple este unul dintre cele mai importante centre arheologice din Orientul Mijlociu. In interiorul sitului arheologic vom vedea monumentalul Templu al lui Jupiter care ne impresioneaza prin maretia sa, iar Templul lui Bacchus situat in apropiere este uimitor de bine pastrat, cu sculpturi splendide care au servit drept sursa de insipratie pentru stilul arhitectural neoclasic. Mult mai micul Templu al lui Venus construit probabil in timpul lui Severus se afla chiar langa intrare. Baalbeck si structurile sale colosale au intrat in Patrimoniul UNESCO, ce il descrie ca fiind unul din cele mai fine exemple de arhitectura romana imperiala la apogeul sau. Continuam cu vizita cramei de la Chateau Ksara, o companie fondata de calugarii iezuiti in 1857. Vinul Chateau Ksara este cel mai popular din Liban, anual se vand cca trei milioane de sticle. Ultima vizita de azi este vechiul oras Anjar care se afla in Patrimoniul Unesco. Orasul a fost fondat de Califul Walid la inceputul secolului al VIII-lea. Ruinele orasului ne dezvaluie o asezare cu forme regulate, o dovada a oraselor palat din vremurile demult apuse, o marturie unica a planificarii urbane din timpul Umaiazilor. Intoarcere la hotel in Beirut si cazare.

Ziua 4
EXCURSIE OPTIONALA TIR SI SIDON (165 km) Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in orasele Tir si Sidon, orase incarcate de istorie care pastreaza inca urmele glorioaselor vremuri trecute. Tir, situat la 83 km sud de Beirut a fost declarat de UNESCO Patrimoniu Universal datorita importantei sale istorice. Acest maret oras fenician a stapanit marile si a fondat colonii prospere precum Cartagina si Cadiz, dar rolul sau istoric s-a diminuat in timpul cruciadelor. Potrivit legendei, Tir este orasul unde s-a descoperit pigmentul mov, culoarea regilor. In secolul al V-lea i.Hr cand Herodot a vizitat orasul, Tir era construit in mare parte pe o insula de necucerit. Considerat una dintre cele mai vechi metropole din lume, fondat in jurul anului 2750 i.Hr, orasul a sucombat in urma atacului lui Alexandru cel Mare. Peste asezarea feniciana s-a construit un oras grecesc si dupa aceea unul roman. Vom vizita ruinele orasului antic organizat in trei zone. Prima zona este vechiul oras fenician situat pe o insula, cu o serie de colonade, bai publice, alei cu mozaicuri si o arena rectangulara. Zona ruinelor romane este cel mai bine pastrata, cu necropolisul roman si hipodromul. Ne continuam calatoria spre alt oras fenician important: Sidon cu al sau castel de pe mare si souk-urile animate. In apropiere de poarta de nord a orasului vom vizita Templul Fenician al lui Echmoun. Orasul antic Sidon a fost fondat in jurul anului 4000 i.Hr, iar in Vechiul Testament este numit intaiul nascut al Canaanului, formulare care s-ar putea sa ne indice posibilul fondator al orasului: Saidoune ibn Canaan. In secolele XV-XIV i.Hr acest oras avea reputatia unui mare centru comercial, avand legaturi stranse cu Egiptul. Orasul a fost deosebit de important in secolele XII-X i.Hr datorita bogatiei generate de comertul cu murex, o molusca din care se producea vopseaua de culoare mov, o culoare la mare pret, care a fost numita culoarea regilor. Epoca de aur a orasului a fost in timpul stapanirii persane, aprox 525 332 i.Hr, cand Sidonul a fost capitala celei de-a cincea provincii a imperiului care ingloba la acea vreme Siria, Palestina si Cipru. Intoarcere la hotel in Beirut, cina si cazare.

Ziua 5
VALEA QADISHA CEDRII LIBANULUI BCHARRE (215 km) Mic dejun la hotel. Azi vom calatori spre nordul Libanului unde vom vizita valea sfanta Qadisha si vom vedea cele mai frumoase peisaje montane din Liban, cu varfuri si defileuri spectaculoase; raul Qadisha, mentionat in scripturi, curge prin aceasta vale. Valea Qadisha are o importanta deosebita pentru ca este una dintre primele asezari crestine din lume. Manastirile din aceasta vale multe dintre ele cu o varsta venerabila sunt asezate dramatic intr-un cadru natural aspru. Dintre acestea, vom vizita cea mai mare manastire din vale, Deir Mar Antonios Qozhaya, care a fost locuita inca din perioada medievala. In apropiere se afla resturile marii paduri de Cedri ai Libanului, o padure seculara cu arbori care au chiar si 1000 de ani. Cedrul, care este mentionat in Biblie de 103 ori, este emblema Libanului si apare pe drapelul acestei tari. Acest copac era foarte apreciat in antichitate pentru lemnul cu proprietati unice si pentru rasina parfumata. Padurea de Cedri numita si Cedrii lui Dumnezeu se afla pe Muntele Makmel, la o altitudine cuprinsa intre 1900 si 2050 m. In apropiere, vom vizita muzeul dedicat scriitorului Gibran Khalil care se afla in satul sau natal, Bcharre. Intoarcere la hotel in Beirut, cina si cazare.

Ziua 6
VALEA NAHR EL KALB PESTERILE JEITA HARISSA BYBLOS (95 km) Dupa micul dejun vom calatori catre valea raului Nahr El Kalb unde se afla stelele comemorative care rezuma intreaga istorie a Libanului, de la antichitate pana in prezent. Stelele comemorative de la Nahr El Kalb sunt un grup de 20 de placi comemorative sculptate in stanca, ce marcheaza diverse evenimente istorice. Dintre acestea, trei stele sunt din perioada egiptenilor si contin inscriptii in hieroglife iar sase sunt in scrierea cuneiforma si dateaza din perioada regilor neo-asirieni si neo-babilonieni. Alte placi comemorative sunt din perioada grecilor si a romanilor, din perioada sultanilor mameluci ai Egiptului si din perioada interventiei in Liban a lui Napoleon din anul 1860. Continuam excursia noastra cu vizita complexului Jeita alcatuit din doua pesteri interconectate cu o lungime totala de 9 km. In continuare, vom urca pe varful Harissa cu telecabina pentru a vizita altarul si statuia Fecioarei Maria. Statuia Fecioarei Maria de pe dealul Harissa este realizata din bronz, are o greutate de 15 tone si o inaltime de 8,5 m si isi intinde mainile intr-un gest protector asupra orasului din golful Jounieh. In incheiere vom vizita cel mai vechi oras din lume care a fost locuit incontinuu timp de 7000 de ani, renumitul oras fenician Byblos. Byblos este fostul port fenician Gebal, situat pe tarmul Mediteranei si botezat de catre greci Byblos. Deoarece papirusul era principalul bun cu care se facea comert in Byblos, grecii au imprumutat numele orasului pentru a denumi cartile lor si de aici a derivat si numele pentru Biblie. Continuu locuit inca din perioada neolitica, Byblos este dovada inceputurilor civilizatiei feniciene. Evolutia orasului este evidenta in structurile care dateaza din diferite perioade. Byblos este asociat in mod direct cu istoria si raspandirea alfabetului fenician care este considerat stramosul alfabetului grec si prin urmare al alfabetului contemporan. Cea mai veche inscriptie in limba feniciana a fost descoperita in Byblos si este epitaful de pe sarcofagul lui Ahiram. Vom vizita in Byblos partea istorica a orasului si vechiul souq intr-un tur pietonal. Intoarcere la hotel in Beirut.

Ziua 7
EXCURSIE OPTIONALA LA TRIPOLI SI BATROUN (165 km) Mic dejun. Optional, excursie la Batroun si Tripoli. Tripoli, al doilea oras ca marime din Liban, este renumit pentru arhitectura mameluca medievala, inclusiv un souq ca un labirint, considerat cel mai bun din tara, unde putem simti atmosfera orientala. Orasul are de asemenea frumoase exemple de arhitectura din perioada cruciadelor si otomana. Fondat de Regele fenician Ithobaal I, Batroun era un port aglomerat in perioada antica, dar a fost distrus de cutremurul din anul 551 d.Hr. Majoritatea locuitorilor sunt crestini si de aceea orasul are multe biserici istorice care se afla in centrul vechi al orasului. Dupa vizita orasului de coasta Batroun, ne vom intoarce in Beirut. Cina si cazare la hotel.

Ziua 8
DEIR EL QAMAR PALATUL BEITTEDINE (95 km) Mic dejun. Eliberarea camerelor de hotel si plecare spre satul Deir el Qamar, o adevarata bijuterie a regiunii. Acest sat a fost capitala Emiratului stabilit in Muntii Libanului in sec al XVI-lea pana in sec al XVIII-lea. Cu acoperisurile de culoare rosie, strazi intortocheate si case din piatra, satul este esenta farmecului idilic al muntilor si al vietii intr-un oras mic. Satul este reprezentantiv pentru diversitatea religioasa din Liban, avand o moschee, o biserica si o sinagoga, toate situate in piata centrala. Situat maiestuos pe un deal, inconjurat de gradini si livezi terasate, Palatul Beiteddine este una dintre atractiile principale ale Muntilor Chouf. Palatul a fost construit pe o perioada de 30 de ani in secolul al XIX-lea, la comanda Emirului Bashir Chebab al II-lea, guvernatorul regiunii numit de otomani. Palatul a fost restaurat si prezinta interioare somptuoase, o importanta colectie arheologica si privelisti frumoase asupra dealurilor inconjuratoare. Desi a fost conceput de arhitecti italieni, palatul are multe elemente traditional arabe si este un model de eleganta. In apropiere de Beittedine vom vizita Castelul Moussa, construit de vizionarul libanez Moussa Abdel Karim. Ne vom intoarce in Beirut unde vom servi cina la restaurantul Bou Melhem dupa care vom pleca spre aeroportul din Beirut (in jurul orei 24:00, in noaptea de sambata spre duminica).

Ziua 9
BEIRUT BUCURESTI Imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la ora 03:55. Aterizare in Bucuresti la ora 06:20 dimineata.


LIBAN - La Portile Timpului


Itinerariu: Beirut Baalbeck Chateau Ksara Anjar Sidon si Tir (optional) Valea Qadisha Padurea de Cedri Bcharre Valea Nahr El Kalb Pesterile Jeita Harissa Byblos Tripoli si Batroun (optional) Palatul Beittedine Deir El Qamar Castelul Moussa


O calatorie in Liban este un festin pentru simturi. Vom cunoaste un taram verde si fertil cu o istorie extraordinar de bogata si o frumusete naturala aparte. Vom vizita vibrantul Beirut care a fost numit Parisul Estului, vom savura rafinatele bucate libaneze si vinul bun, vom face un drum inapoi in istorie, pana la epoca fenicienilor sau a cruciatilor in orase asezate pe malul marii precum Byblos, Sidon sau Tir si vom vizita uimitoarele ruine romane de la Baalbeck. O calatorie in Liban are atat de multe de oferit incat, pe buna dreptate, Libanul este numit cel mai bine pastrat secret al Mediteranei. Libanul este binecuvantat cu peisaje montane magnifice, cu ruine antice splendide, alaturi de o bucatarie renumita si un popor prietenos si ospitalier. Liban isi rasplateste vizitatorul din plin cu hrana pentru cuget si cu un regal al simturilor.


SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Beirut Bucuresti cu compania TAROM;
7 nopti cazare cu mic dejun la hotel de 4* in Beirut (de prima noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor); 
7 cine din care 6 cine la hotel si o cina la restaurant local;
transport cu autocar local dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
vizitele si excursiile prevazute in program: Beirut, Valea Nahr El Kalb, Pesterile Jeita, Harissa, Baalbeck, crama Chateau Ksara, Anjar, Valea Qadisha, Padurea de Cedri, satul Bcharre, Byblos, Palatul Beittedine, Deir El Qamar;
biletele de intrare la obiectivele turistice: Muzeul National din Beirut, Baalbeck, Chateau Ksara, Anjar, Padurea de Cedri, Muzeul Gibran Khalil din Bcharre, Pestera Jeita, Harissa, Palatul Beittedine, Castelul Moussa;
ghid local;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari). 


Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna martie 2022. In situatia majorarii de catre consulat sau de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data aplicarii pentru viza sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe


NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie (obligatorie);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie; 
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 45 USD/persoana se practica in Liban, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale (Sidon Tir si Tripoli Batroun) si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
alte mese decat cele mentionate in program si bauturile la mesele incluse.


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Otopeni 00:50 Beirut 03:05 durata zbor: 2 ore si 25 minute
Beirut 03:55 Otopeni 06:20 durata zbor: 2 ore si 25 minute 


GRUP MINIM: 
25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 20 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.NOU!! ZBOR DIN TIMISOARA, IASI sau CLUJ
Supliment zbor din Timisoara, Iasi sau Cluj: de la 90 Euro/ persoana, dus-intors, taxe de aeroport incluse.
Suplimentul este pentru zboruri Timisoara Bucuresti Timisoara, Iasi Bucuresti Iasi sau Cluj Bucuresti Cluj operate de compania TAROM. Acest tarif preferential se aplica doar pentru grupuri si doar in conexiune cu un zbor international operat de compania Tarom.
Rezervarea pe aceste zboruri se confirma in limita locurilor disponibile si se efectueaza in momentul rezervarii pachetului.  


ACTE SI CONDITII NECESARE CALATORIEI:
pasaport simplu electronic (emis pe o perioada de 5 ani sau 10 ani) care trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara. Nu se poate intra in Liban cu pasaport temporar.
viza pentru Liban aceasta este gratuita pentru cetatenii romani si se obtine pe aeroport la sosirea in Beirut.


Informatii importante:
Nu este permisa intrarea in Liban pentru cetatenii romani care detin in pasaport o viza/stampila de intrare pe teritoriul Israelului;
Va recomandam sa detineti in timpul calatoriei si certificatul de nastere;
In situatia in care parintii calatoresc impreuna cu copiii, este recomandat sa detina si certificatul de casatorie;
Cetatenii romani de nationalitate palestiniana trebuie sa solicite in prealabil viza de intrare la reprezentanta diplomatica a Libanului din statul de resedinta;
Persoanele de sex feminin care au lucrat anterior in Liban pot obtine viza turistica in urma unei cereri scrise catre Ambasada Libanului la Bucuresti.


PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE: 
Sidon si Tir: 60 USD/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, ghid local.
Tripoli si Batroun: 55 USD/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, ghid local.


CONDITII FINANCIARE: 
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii; 
50%  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii; 
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii; 
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI 
30 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
40 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
45 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
50 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
55 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
60 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ai/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
65 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
75 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
80 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIBIU, SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii. 
OBSERVATII: 
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC, VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT. NU SE POATE INTRA IN LIBAN CU PASAPORT TEMPORAR;
VIZA PENTRU LIBAN ESTE GRATUITA SI SE OBTINE PE AEROPORTUL DIN BEIRUT, LA SOSIRE;
NU ESTE PERMISA INTRAREA IN LIBAN PENTRU CETATENII ROMANI CARE DETIN IN PASAPORT O VIZA/STAMPILA DE INTRARE PE TERITORIUL ISRAELULUI;
va recomandam sa detineti in timpul calatoriei si certificatul de nastere;
In situatia in care parintii calatoresc impreuna cu copiii, este recomandat sa detina si certificatul de casatorie;
cetatenii romani de nationalitate palestiniana trebuie sa solicite in prealabil viza de intrare la reprezentanta diplomatica a Libanului din statul de resedinta;
persoanele de sex feminin care au lucrat anterior in Liban pot obtine viza turistica in urma unei cereri scrise catre Ambasada Libanului la Bucuresti;
data de plecare mentionata in program corespunde zilei in care va avea loc intalnirea la aeroport cu insotitorul de grup;
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in muzee pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; 
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; 
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 15 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
oferta a fost calculata pe baza paritatii Euro/Usd valabila in luna octombrie 2019; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei. 
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.vezi mai multe

Camera Dubla
Taxe de aeroport si catering
Transport Avion TAROM Bucuresti - Beirut
Transport Avion TAROM Beirut - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Liban 2022 - La portile timpului, Toate locatiile, Liban

Verifica tarife si disponibilitate